«Sterk opphenting på høyst middels dag»

En sjokkåpning fra Hønefoss i hver omgang gjorde at vi lå under 0-2, men en formidabel opphenting gjør at vi fortsatt er ubeseiret i årets sesong. Dette sier trener Frode Fagermo etter 2-2 på AKA Arena.

Jentene virket tente og påskrudde som fy under oppvarmingen, så alt så tipp topp ut før avspark. Men vi oppdaget fort at ikke alt så ut til å sitte denne tildels regntunge formiddagen på Hønefoss. For her var det både rare og feile valg i fleng, noe som satte oss i trøbbel!

Tok bare drøyt ett minutt før Hønefoss var i front. Vi klarer å være ubalansert, ubestemt og avventende på en og samme tid, det er sjelden kost for oss å være. Vadder Sandland utfordrer Sofie innover i banen mot mål og forsøker seg på en skuddfinte. Heldig for dem og uheldig for oss ender finta opp som ei pasning til Dunsby som har skjært gjennom det øvrige forsvar.
Hun setter ballen kontant i mål fra noe skrått hold.

Dårlig av oss selvsagt, intet annet å si, men enda verre av linjedommeren som må ha hatt bedre dager på jobb enn denne. Dunsby mottar ballen i klar offside. Ikke så veldig vanskelig å se heller…

I de påfølgende minuttene gjør vi så mye snodig at det er et under at vi ikke slipper inn minst ett til. Heldigvis så smeller en ball i tverra, en settes utenfor og en reddes av Mick.

Men etter de første 10 hektiske minuttene henter vi oss inn. Spiller ganske fin offensiv fotball og skaper en 2-3 veldig fine muligheter. Både Maria, Linn og Gash er veldig nære. Men, til pause er det ikke så mye å si på at vi ligger ett mål bak.

Vi bestemmer oss i pausen for å dra til. Rekker ikke dra så voldsomt i noe som helst før Hønsa dobler ledelsen. Et innlegg feilvurderes og en slapp heading fra Gumaer plupper inn i tomt mål. Nicht guht….

Men så er disse damene våre jævla harde i nøtta, og årets utgave mentalt raffe. Istedet for å lide en stille død så dunker vi til. I løpet av et par minutter har vi hentet inn et to-måls underlege, og vi ser plutselig muligheter for å rappe alle 3 poengene.

1-2 kommer på corner der Ingeborgs legg blir ekspedert i mål av Guro som er sterk som en okse i boksen. 2-2 er flott, Agata slår mot Karna i bakrom og Maria starter i samme øyeblikk. Karna skjermer vekk forsvareren så Herdel får fri bane mot mål. Veldig kontrollert og lekkert sørger hun for utligning.

Vi er nære etter 2-2 både med Guro og Karna, men det blir bare nesten. Så skal det sies at hjemmelaget også har noen reelle farligheter, så det hadde nesten vært litt i overkant om vi skulle stukket avgårde med hele potten.

Mot normalt slet vi litt defensivt denne søndagen. Vi bekymrer oss ikke veldig over det, vi har vært spektakulært dyktige i akkurat den delen så langt i år. Men mot Hønefoss var vi nølende, opererte med for store avstander, og var rett og slett ikke dedikert nok. Offensivt var det slett ikke så hakkande gale.