Nyopprykket lag står for tur

En tur til Stavanger venter i det som blir sesongens første seriekamp.

Dessverre for vår del måtte seriestarten vente en uke til, da åpningskampen mot Avaldsnes ble utsatt grunnet fly- og værtrøbbel for bortelaget. 

Dermed blir vår første seriekamp for sesongen på bortebane mot Viking lørdag klokken 12:00. 

- Vi er veldig gira! Vi har ventet lenge og var egentlig veldig klare for kamp forrige helg. Derfor var det kjedelig å få beskjeden om at den ble utsatt, men vi rettet raskt fokus inn mot Viking og har lagt bak oss ei god treninguke med upåklagelig innstilling og energi. Vi går inn i denne kampen med dobbel dose energi, forteller kaptein Mette Osvold Muri. 

Tror på tøff kamp

De mørkeblå fra Stavanger spiller sin første sesong i 1. divisjon noensinne.  Etter flere sesonger hvor de snublet på målstreken, klarte de endelig å sikre seg et etterlengtet og historisk opprykk i 2023. Det gjorde de også på overlegent vis, og vant sin 2. divisjonsavdeling hele 11 poeng foran Molde på 2.-plass. 

Tilværelsen på toppfotballnivå startet også på perfekt vis for siddisene, som vant 3-2 borte mot Odd i serieåpningen. Vår kaptein forventer ingen lett kamp mot det nyopprykkede laget. 

- Viking er et bra lag som er hardtarbeidende, robuste og gode i duellspillet. I tillegg har de mange gode ballspillere og har en god struktur i laget, så det blir en tøff kamp, sier Osvold Muri. 

mette-aafk.jpeg
Kaptein Mette Osvold Muri er forberedt på en tøff batalje mot Viking på bortebane. Foto: Kristian Moe

- Vi må være på fra start

For vår del blir lørdagens oppgjør sesongens første seriekamp, og det mot en motstander som vi har litt kjennskap til fra før. Under vinterens treningsleir på La Manga møtte vi nettopp Viking i en treningskamp, som til slutt endte 1-1 etter at Hanna Bråten Gravem utlignet helt på tampen. 

- De kom ut i hundre og tok oss litt på senga i treningskampen. De vant dueller, var intensive i alt de foretok seg og kjempet oss ut av stilen. Men vi har tatt lærdom fra det og vet at vi må være på fra start. Hvis vi klarer å levere på et stabilt nivå skal vi være bedre enn Viking, avslutter Mette Osvold Muri.