Møter fjorårets opprykksrival

Sesongens lengste bortetur står for tur.

Til helga setter vi oss på flyet nordover for et bortemøte med TIL 2020. 

Laget fra Nordens Paris har åpnet sesongen på skuffende vis, og står foreløpig uten seier etter de tre første kampene. Bare ett fattig poeng er fasit på disse etter tap mot Fyllingsdalen og Hønefoss, samt uavgjort mot Øvrevoll Hosle. 

Det betyr imidlertid ikke at det er en lett oppgave som venter oss på søndag. Gjennom hele fjoråret var TIL 2020 et av lagene som kjempet om opprykk, og som til slutt var svært nære ved å slå Avaldsnes over to kamper i opprykkskvalifiseringen. 

I tillegg har Romsaa Arena vært et sted hvor vi har slitt med å få med oss resultater. Tross gode prestasjoner, har vi fortsatt til gode å ta med oss poeng hjem til Ålesund. 

Det håper Maria Herdel Pedersen endrer seg på søndag, men er samtidig klar på at det langt ifra blir enkelt.

- Det blir en tøff kamp. Tromsø er et godt lag og det pleier alltid å være tette kamper mot dem. Selv om de har fått en dårlig start i år, vet vi at de er bra lag og at vi ikke kan ta noe for gitt. Men vi er godt forberedt, har stor tro på oss selv og går 100% inn for å ta vår første seier mot Tromsø på bortebane, sier hun. 

Vår danske lynving har fått en pangstart på sesongen med fire mål og har bidratt sterkt til at vi står med full pott. Hun tror det blir viktig å bygge videre på de gode opplevelsene for at både hun selv og laget skal opprettholde formen.

- Vi må gjøre det vi er gode til. Vi skal ha en god defensiv struktur og spille det gode offensive spillet som vi pleier å gjøre. Så skal jeg fortsette å jobbe knallhardt og gripe mulighetene når de kommer, poengterer Maria Herdel Pedersen.