Sesongens første hjemmekamp endte med 2-0-seier over KIL/Hemne. Foto: Kristian Moe

«Fin seier med ny smultring»

Vi tar med oss en ny trepoenger fra hjemmekampen mot KIL/Hemne. Her er tankene til hovedtrener Frode Fagermo.

Kampen var litt som været, deler med solskinn, andre deler mer mørkt skydekke med sporadiske regnbyger.

Kontrollerer matchen ganske ryddig og fint fra start av, og uten å helt gnistre så dikterer vi en del ok angrep som kunne resultert i noe mer enn det det gjør. Spesielt angrepet som fant sin avslutning i Agata var fiffig, da vendte vi fint på ball og hadde skarpe bevegelser i og rundt boks. Dessverre kom vår driftige midtbanespiller litt bak ballen som gjorde at avslutningen gikk noe til side for målet.

Det gjorde den derimot ikke da kvarteret var spilt. Et kast fra Mette behandles og videreformidles fra Guro til Linn, som har funnet plass i det alltid like deilige mellomrommet. Med en lekker liten smyger av en pasning setter hun Maria gjennom forsvaret til KIL/Hemne som yter oss den servicen å stå ukritisk høyt. Alene med keeper ruller Herdel inn sin tredje scoring for året. Når et nytt kvarter passeres gjentas bedriften, da med Helle i servitørrollen.

Igjen står damene fra Kyrksæterøra fryktelig høyt, noe som er besynderlig all den tid vi har usedvanlige rappe damer i front. Vel, dem om det. Helle bryter en pasning midt på egen halvdel og setter Maria i bakrom med sin andre berøring. Med et hav av plass velger vår danske futt-i-farta-dame samme strategi som hun lyktes med minuttene før. I stedet for å runde keeper triller hun den forbi, men er heldigvis smart nok til å forfølge sin egen avslutning. Det var kjempelurt, for den litt løse ballen triller i stanga i stedet for i garnet, så godeste Maria må sette den på andre forsøk.

2-0 etter halvtimen i en ganske ok fremføring. I hele tatt var første tablå innafor det vi kan kalle greit gjennomført. Skal passe oss for å bli for storforlangende, å ha to kuler på ramma før pause må være greit.

Maria Herdel Pedersen scoret begge målene mot KIL/Hemne, og står nå med fire mål på to kamper. Foto: Kristian Moe

Andre omgang er mindre god for oss som lag offensivt. Vi skaper riktignok en 3-4 brukbare muligheter, men kladder en del med ball. Maria kunne fint fått seg et hattrick, men på et strålende legg fra Ingeborg klarer hun ikke å rulle nepa langt nok ut fra skuldrene, og ballen seiler forbi hårfestet.

Vi er under press siste 20 minutt, og makter ikke å etablere noe spill what so ever, da var det litt grese for å si det enkelt.

MEN, det som ikke er grese er måten vi forsvarer oss på, den er forbilledlig, og var det stort sett hele kampen gjennom. Motstanderen fra Kyrksæterøra og Hemne skaper mer eller mindre ingenting, det er fordi det jobbes veldig godt for å unngå det av samtlige, og fordi bakre 5`er forsvarer boksen helt rabiat godt.

De får en scoring korrekt annullert for åffsaid, det er i grunn det nærmeste de kommer.

2 kamper spilt, 2 seiere, og ingen innslupne, det er saker vi liker godt😊

Nå venter en rakkarykare til helgen, TIL 2020 på bortebane. Der har vi tidligere strulet littegrann, det tenker vi å adressere ved denne anledning. De har hatt en fæl åpning med 1 poeng på første 3, og kommer nok til å være sultne på å få årets første seier.

Vi skal yte alt for at den sulten ikke stagges kommende søndag.