Et historisk steg for klubben

AaFK Fortuna starter opp et nytt prosjekt som innebærer bygging av en splitter ny garderobe.

Endelig skal vi få vår egen garderobe!

I mange år har spillerne i AaFK Fortuna måttet leve med garderobeforhold som har vært langt under standarden for en toppfotballklubb. 

Frem til nå har jentene hatt tilgang til en liten fellesgarderobe på sydsiden av stadion. Det har ført til at spillerne har fått dårlig tid til skifting før trening, dusjing og lignende, som igjen har gjort at dette til tider har måttet gjøres på andre steder. 

Spillerne har derfor heller ikke hatt et sted på stadion hvor de kan føle seg hjemme og føle trygghet, slik en garderobe skal være. Med andre ord har det vært vanskelig å opprettholde en god garderobekultur.

AaFK Fortuna fellesgarderobe.jpg
Nåværende fellesgarderobe. Foto: Kimy Fagermo

Nå er den tiden over!

Siden jul har AaFK Fortuna intensivert arbeidet med å realisere et byggeprosjekt for en ny og egen garderobe til laget. 

Det er derfor med stor glede at vi nå kan annonsere at garderobeprosjektet blir realisert. 

- Dette er en skikkelig milepæl for klubben og står i stil med satsingen som pågår. Å få en egen garderobe er utrolig viktig for spillerne i dagens tropp, men også for fremtidens AaFK Fortuna-spillere. Det skulle bare mangle at jentene har en garderobe som står i samme stil som det guttene i AaFK har, sier markeds- og arrangementsansvarlig Kimy Fagermo som sammen med Helge Blindheim har stått i spissen for prosjektet. 

For spillerne blir det en stor forandring og en mye bedre hverdag. 

- Det er godt å kjenne at næringslivet tar oss på alvor og er med på denne spleisen. Det blir en utrolig mye bedre hverdag som gir oss tryggere rammer og som bidrar til en mye bedre garderobekultur for oss jenter. Dette vil gjøre at vi føler oss mer ivaretatt og profesjonelle, sier Laura Gashi. 

AaFK Garderobe.jpg
AaFK-garderoben. Slik vil vår nye garderobe også se ut. Foto: Henrik Mauren / AaFK

Slik blir prosjektet

Prosjektet har en kostnadsramme på godt over to millioner kroner og er fullfinansiert takket være enorm støtte fra næringslivet. 

Vår generalpartner Sparebanken Møre har gått inn med en million kroner til prosjektet, noe vi selvfølgelig er utrolig takknemlige for!

I tillegg gir Color Line 500 000 kroner, mens både Stiftelsen Kjell Holm og Reidar Tryggestad har gått inn med 100 000 kroner hver. Tusen hjertelig takk!

Resten av kostnadene dekkes av tippemidler. 

Byggestart er satt til 21. mai og den nye garderoben skal stå ferdig til første hjemmekamp i høstsesongen, 24. august mot Odd.