Endelig seriestart: - Vi vil starte med et smell

Dagen vi har ventet på er rett rundt hjørnet. På søndag sparker vi i gang sesongen mot Avaldsnes på Color Line stadion.

Etter måneder med oppkjøring og treningskamper er vi klare for å ta fatt på en ny sesong og spille tellende kamper igjen.

Første test er John Arne Riises gamleklubb, Avaldsnes, som forrige sesong havnet på 9.-plass i Toppserien og måtte ut i kvalifisering over to kamper mot TIL 2020. 

Som kjent gikk de seirende ut av den duellen, men ble i desember fratatt klubblisensen av økonomiske årsaker, og ble dermed tvangsflyttet ned til 1. divisjon. 

Foran denne sesongen har de inngått et samarbeid med FK Haugesund, som innebærer at det sportslige apparatet til Avaldsnes flytter inn på Haugesund Sparebank Arena og at laget består av spillere fra begge klubber som skal spille i FKH-drakter. 

Søndag klokka 13:00 kommer de på besøk til Ålesund for sesongens første kamp. 

- Som vanlig er det spennende inn mot første seriekamp, der man på mange måter får en fasit på hvor man ligger an etter oppkjøringen. Så det er stor spenning, men først og fremst gleder vi oss enormt mye, sier hovedtrener Frode Fagermo. 

Han tror søndagens motstander er svekket sammenlignet med i fjor, men er samtidig klar på at de ikke må undervurderes.

- Jeg tror Avaldsnes er et stykke unna det de var i fjor, men det er likevel et lag med spillere som besitter høye kvaliteter, så vi skal ikke undervurdere dem, understreker han. 

Og legger til hva han tror må til for å slå laget fra Karmøy.

- Vi må ha et høyt energinivå. Vi er veldig godt trent, så vi må slippe fri den energien ved å være hardtarbeidende og jage dem hver gang vi mister ballen. Samtidig må vi klare å finne kombinasjonen mellom å bearbeide og være direkte, jeg tror mye ligger der. Og så er det jo klart at vi må lykkes med de tingene vi er gode på. Gjør vi det blir vi fryktelig vanskelig å slå, utdyper Fagermo. 

DSC04921.jpg
Ingrid Lovise Jåstad gleder seg til søndagens serieåpning mot gamleklubben Avaldsnes, og er klar på at hun ønsker å få en pangstart på sesongen. Foto: Kristian Moe

Møter gamleklubben

For Ingrid Lovise Jåstad blir det et møte med gamleklubben i serieåpningen. Hun ser frem til sesongens første kamp, og til å møte noen av sine tidligere lagvenninner. 

- Jeg gleder meg utrolig mye. Det er deilig å få den første kampen på hjemmebane, så jeg håper at det kommer mye folk og at vi starter sesongen med et smell. Så blir det litt rart for meg å møte Avaldsnes siden jeg kjenner mange der godt, men det blir kjekt å møte dem igjen og å se hvordan de blir i år, sier Ingrid Lovise Jåstad. 

Midtbanespilleren tror det blir en severdig kamp, og har planen klar for å tukte sin tidligere arbeidsgiver. 

- Ofte er det litt ekstra never i første seriekamp, men jeg tror det blir en bra kamp. Det blir viktig at vi tør å angripe og tør å være offensive. Vi må stå høyt, holde på ballen og etablere vårt spill, mener Jåstad. 

Billettinformasjon

Dersom du ikke har skaffet deg billett til kampen enda, kan du gjøre det her

Sesongkort kan kjøpes her

Husk også at vår generalpartner Sparebanken Møre inviterer alle breddeklubbene og sørger for at alle under 17 år får gratis inngang til kampen. Her trenger du ikke billett for å komme inn. Vi registrerer deg ved inngang. 

Kampstart er 13:00. Dørene åpner 12:00. Benytt inngang 2.