«En fiffig start»

Bortekampen mot Viking ble sesongens første seriekamp for vår del, og for en start på sesongen det ble! Her er hovedtrener Frode Fagermo sine tanker etter 4-0-seieren i Stavanger:

Var ubeskrivelig nitrist å få beskjed om at kampen mot Avaldsnes ble utsatt. Vi var så klare og hadde gledet oss i ukesvis, men måtte konstatere at snøkaos på Gardermoen hindret oss i å få spilt ball.

Vel, da var det bare å riste av seg skuffelsen og snu fokuset mot Viking, og seriestart for oss i Stavanger. Sett i ettertid så kan vi vel konstatere at det fokuset ble snudd på greit vis.

Vi røsket tak i kampen fra første spark, og var veldig nær scoring før minuttet var passert. Maria skofler seg frem på høyre kant og setter ballen foran mål. Via en forsvarer ramler den i bena på Linn som nærmest snubler den utenfor fra gunstig posisjon.

Dette var en forsiktig advarsel om det som skulle komme, for 5 minutter senere satt dagens første scoring. Riis setter en halvlang ball mot Vikings bakre ledd, og våre offensive haier sirkler rundt i området. Et dårlig touch fra en Viking-forsvarer gjør at Gash får ballen overlevert, og en Laura med fritt spillerom er fryktelig å forsvare seg mot. Maria blåser inn bak forsvaret og får kula servert med påmm-fri og Bearnaise. Hun runder keeperen lekent og setter læret i tomt bur, en deilig start!

Tar bare et par minutter så smokker vi inn nummer 2. Vi får kast høyt oppe på Vikings halvdel og Gash kaster kjapt i retning Linn som drar seg inn i boksen. Men den som stjæler ballen er Guro, og det var i grunn like greit, for med sin andre touch på kula limer hun den via stanga og inn med venstra.

Vil tro at ellers dyktige siddiser fikk litt åndenød i startfasen.

Guro og Maria hadde satt inn hvert sitt mål før det var spilt 10 minutter mot Viking. Foto: Kristian Moe

Det roer seg litt den neste halvtimen, men vi spiller hele tiden med enorm ro, defensiv trygghet og offensivt skarpsinn. Mette har en ubeskrivelig dobbelt-sjanse, Linn har en enorm mulighet, og vi virker generelt sett farlige. I det 41 minutt skulle mål nummer 3 komme. Ingeborg mottar ballen noe inn på Vikings halvdel og avanserer noen meter før hun fyrer av et prosjektil fra nærmere 30 meter. Vikings flinke burvokter makter ikke holde ballen som skvetter ut på 5 meter, for så å bli klarert av en forsvarer. Men klareringen havner bare tilbake til Ingeborg som tenkte at det får holde med 2 forsøk. Og rett hadde hun i det, for det andre forsøket ble salta inn ved stolpen til høyre for keeper. 3-0 til pause etter en meget solid omgang!

Fokuset for andre akt var å holde nettopp fokus. Spille med kontroll, ro, og med tålmodighet. Vi leverer nok en rasende fin omgang fotball, der vi i stor grad styrer hva som skal skje og når. Det glipper riktignok ved et par tilfeller, først på en corner der Agata er nødt til å trå til som reddende engel, deretter på en delvis kåntring der Idun varter opp med en flott redning. Når jeg tenker meg om hadde de også en fri heading på nok en kårner, men det var det. Vi var rasende dyktige defensivt og tillot vertene svært lite.

I motsatt ende manglet det ikke på sjanser, vi kunne fort puttet på noen flere, men nøyde oss med ett til. Og for en scoring!

Vi vinner ballen etter et innkast og Ingeborg pisker ballen i retning av Gash som står midt på egen halvdel. Med en erten hæl-flikk vipper hun ballen rundt seg selv og en desillusjonert motstander som nok sikkert fortsatt lurer på hva som skjedde. Med fri bane foran seg serverer hun nok en gang Maria som styrter inn på Vikings halvdel. Det er jo tilnærmet en hjelpesløs situasjon å havne i for en forsvarer……. Å delvis rygge/springe sidelengs når du har Bippe Stankelben i 60 km/t mot deg. Måtte jo gå slik det gjorde, Maria blåser forbi og vipper ballen elegant forbi keeper og til 4-0.

Her var veldig mye bra, og fortsatt ting å gjøre bedre. Men du verden, en bedre start på sesongen skal vel egentlig godt gjøres å få til. Gleder meg voldsomt over at vi putter 4 fine mål, men minst like mye over hvor rasende dyktige vi er i det defensive arbeidet. Gode avstander, intensitet i press, og en stoisk ro i bakre ledd med Mette, Riis og Helle. Slår fan meg knapt nok vekk en ball på 95 minutter! Nei dette var fine saker.

Nå venter en grusomt lang pause, neste kamp er ikke før lørdag 13.04, da hjemme mot Kil/Hemne. I mellomtiden skal vi trene godt, spise litt påske-marsipan og ha litt fri fra hverandre.