Tabelltopp etter perfekt uke

Rekruttlaget topper tabellen i 3. divisjon etter tre kamper.

Forrige uke skulle 5-1-seieren mot Volda i serieåpningen følges opp - og det ble gjort med bravur.

To kamper på fire dager ble ikke et problem for rekruttene våre.

I den første kampen for uka, mot Aksla/Guard, sendte Mia Maxima Teunissen rekruttene i ledelsen etter 17 minutter. Like før pause sørget Linnea Fosseng Sjøholt for tomålsledelse halvveis. 

Etter hvilen ble det fire scoringer til, signert Helena Iversen Jönsson, Nora Fiskerstrand Aasen, Madelen Brandal-Hansen og Mari Støylen Tilseth.

Dermed endte det med en fin 6-0-seier på Ratvika stadion. 

Tre nye poeng i Ulsteinvik

Torsdag var det duket for ukas andre kamp, og denne gangen gikk turen til Ulsteinvik for en tøff bortekamp mot Hødd. 

Her ble det en del jevnere enn mot Aksla/Guard, og det stod faktisk 0-0 etter de første 45 minuttene. 

I andre omgang fikk vi en gyllen mulighet til å ta ledelsen, da dommeren pekte på straffemerket etter en duell i Hødds sekstenmeter. Dessverre satte Mari Støylen Tilseth ballen i stolpen fra ellevemeteren, og det forble målløst inntil videre. 

Det så lenge ut til å gå mot uavgjort og sesongens første poengtap, men ti minutter før slutt fikk Mari Støylen Tilseth hull på byllen etter et flott innlegg fra Anna Constance Blindheim. 

Og da Amalie Ervik Røys satte inn 2-0 drøye åtte minutter senere, kunne rekruttlaget innkassere nok en trepoenger og tabelltopp i 3. divisjon. 

DSC06165.jpg
Gleden var stor da Mari Støylen Tilseth satte inn det befriende ledermålet mot Hødd. Foto: Kristian Moe

Hovedtrener Sverre Økland oppsummerer uka slik:

- Det var to interessante kamper som gav oss ulike typer motspill. Men fellesnevneren for begge kampene var at vi ønsket å være oss selv, ha tempo med ballen og angripe på våre egne premisser. Det klarte vi bare periodevis mot Aksla/Guard, men samtidig skal de ha honnør for at de gjorde det vanskelig for oss, sier han og legger til:

- Mot Hødd ønsket vi å gjøre en bedre kamp enn vi gjorde i J19 NM-kvalifiseringen, der vi fikk en ny referanse på duellspill og intensitet. Inngangen til seriekampen var at vi fortsatt ønsket å dominere kampen med ball, men at spillerne også tok krigen. Det synes jeg at vi klarte, så jeg er veldig fornøyd med responsen fra spillerne. Samtidig dominerer vi banespillet og tar en fortjent seier mot et veldig solid Hødd-lag.