Oppkjøringen fortsetter for rekruttlaget

Etter en svært positiv start, fortsetter forberedelsene inn mot seriestart for rekruttlaget.

Som kjent startet AaFK Fortuna opp et eget rekruttlag fra og med januar 2024. Laget hadde sin første trening i midten av januar, før de to uker senere tok fatt på kvalifisering til J19-NM, hvor det ble to seiere og to tap.

Den historiske første kampen endte med 0-2-tap for Blindheim, men ble etterfulgt av kalasseire mot Aksla og Herd, før kvalifiseringen ble avsluttet med 1-2-tap for Hødd. Dermed ble det 3.-plass i gruppa bak Hødd og Blindheim, der sistnevnte kvalifiserte seg til J19-NM.

Fylkesderby

Mellom slagene i kvalfiseringen til J19-NM, spilte rekruttene også en treningskamp på Color Line stadion mot rekruttlaget til fylkesrival Molde. Kampen ble spilt over tre omganger på 30 minutter, og endte til slutt med en svært overbevisende 5-0-seier etter scoringer fra Hedda Larsen Giørtz, Sophia Oline Fjørtoft (2), Mia Teunissen og Mari Støylen Tilseth.

Sophia Oline Fjørtoft og Mari Støylen Tilseth feirer scoring i treningskampen mot Molde tidligere i år. Begge tegnet seg på scoringslisten i løpet av kampen. Foto: Kristian Moe

Måler krefter mot guttelag

Nå fortsetter forberedelsene inn mot seriestart for rekruttene, med både treninger og treningskamper. Nylig målte de krefter mot Spjelkavik G16, som ble en tøff opplevelse resultatmessig med 1-7-tap. Likevel var det mye positivt å ta med seg fra kampen spillemessig, ifølge hovedtrener Sverre Økland.

- Vi ønsket å bruke kampen for å få en referanse i forhold til fysikk og duellspill. Det får vi testet oss bra på og er sånn sett fornøyde. Vi ser også igjen mye av det vi har trent på i etablert angrepsspill. Resultatet er underordnet, men på generelt grunnlag liker vi ikke å tape 1-7, utdyper han.

Allerede onsdag 13. mars venter en ny treningskamp mot et guttelag for rekruttene våre, når de møter Valder G16 på Color Line stadion klokka 19:00.

- Mot Spjelkavik fikk vi gode referanser på hva man kan bli straffet på, og ønsker å bruke erfaringene fra den kampen inn mot denne, sier Økland.

Deretter skal det spilles ytterligere et par treningskamper før seriestart, som er onsdag 3. april mot Volda på bortebane.