Vant fylkesmesterskapet: - Spillerne har vært fantastiske

Rekruttlaget gjorde jobben mot Kristiansund.

Allerede forrige kamp kunne rekruttlaget sikre seieren i Fylkesserien, men gikk på en smell mot Herd. Neste mulighet til å sikre fylkesmesterskapet var mot Kristiansund på bortebane, der ett poeng ville være nok til å vinne tittelen.

Midtbanespillernes dag

Oppgjøret på Nordmøre startet godt for rekruttene, som tok tak i kampen fra start av og la tidlig press på Kristiansund.

Etter 12 minutter fikk vi betalt for den gode starten. Helena Iversen Jønsson vartet opp med en sterk enkeltmannsprestasjon da hun vant ballen og løpte fra hjemmelagets forsvar. Med klar bane til mål kom hun alene med keeper og satte kontrollert inn 1-0.

Vi fortsatte å ha overtaket i kampen, og drøye 15 minutter senere sto det 2-0. En corner sørget for at det ble kaos og rot i Kristiansunds sekstenmeter. Til slutt havnet ballen i beina på Sophia Fjørtoft, som fra kloss hold pirket ballen over målstreken og doblet ledelsen vår.

Tross flere lovende angrep og en del halvsjanser, ble resultatet stående på 2-0 til pause.

Det tok derimot ikke lang tid etter hvilen før vi kunne juble for scoring igjen. Og nok en gang skjedde det på corner. Pernille Haagensen Reed slo en presis corner inn i feltet. Ingen av våre spillere fikk kontakt med den gode serven, men ballen havnet likevel i nettmaskene takket være en uheldig berøring fra en KBK-spiller. Dermed var 3-0 et faktum.

Og like etter at timen var passert punkterte vi kampen for godt. Nok en presis dødball, denne gangen et frispark, skapte store problemer for hjemmelaget. Hedda Larsen Giørtz kom først på ballen, satte bredsida til og økte til 4-0.

Den siste halvtimen ble en kontrollert parademarsj frem til dommeren blåste av og markerte for kampslutt. Dommerens siste fløytesignal for dagen markerte også at vi vinner Fylkesserien og kan kalle oss fylkesmestere for 2024!

- Stolt

- Jeg synes vi leverer en voksen prestasjon. Veldige solide bakover og er egentlig aldri truet. I tillegg skaper vi en god del offensivt, selv om vi er litt slurvete på siste tredjedel som gjør at vi ikke scorer flere mål og skaper enda større målsjanser. Kort oppsummert gjør vi en veldig bra kamp. 4-0-seier på bortebane mot et fysisk sterkt KBK-lag, er jeg ekstremt godt fornøyd med, er oppsummeringen fra hovedtrener Sverre Økland.

Han er også svært godt fornøyd med at fylkesmesterskapet ble sikret.

- Jeg er veldig stolt. Det var nok ikke mange som trodde at det skulle se slik ut da vi tapte 0-2 for Blindheim i januar, men spillerne har vært helt fantastiske. Utrolig stolt av dem, det dem har lagt ned og måten de har tatt steg og utviklet seg på. All honnør til dem, de har vært fantastiske og fortjener dette, roser han.