Rekruttlaget har kommet svært godt i gang med både treninger og kamper.

Selv om rekruttene bare har vært samlet som lag i en drøy måned, har de hatt noen hektiske uker med mye aktivitet. De har fire fellesøkter i uka pluss egentrening. I tillegg har de rukket å spille tre kamper i kvalifiseringen til J19-NM.

• Det har vært en veldig kjekk, lærerik og hektisk første måned. Det har jo vært mye nytt for alle, men når det er sagt så har det også vært veldig fint. Jeg er veldig imponert over hvor gode, motiverte og seriøse jentene er, men også over oss som lag med tanke på hvor store steg vi har tatt på relativt kort tid, oppsummerer hovedtrener for rekruttlaget, Sverre Økland.

Historisk kamp

Bare to uker etter oppstarten spilte rekruttlaget sin aller første kamp i AaFK Fortuna-drakter. Da var Blindheim motstander i den første av fire kvalifiseringskamper til J19-NM. De talentfulle jentene våre viste mange gode tendenser og skapte mye trøbbel for Blindheim. Denne gangen var det derimot Blindheim som trakk det lengste strået og vant til slutt 2-0.

Tross tap var det likevel mye positivt å ta med seg for Økland og laget.

• Alt tatt i betraktning gjorde vi en veldig god kamp. Jentene spilte i en ny formasjon som veldig mange aldri har spilt i før, men de løste det veldig bra i store perioder. Så får vi noen utfordringer som Blindheim utnytter, men som jeg sa til jentene etter kampen, så var det mye positivt å ta med seg og det var kjekt å se dem i aksjon, sier han.

Den første seieren

To dager senere var det klart for en ny kamp for rekruttene. Da var det Aksla som stod på motsatt banehalvdel. Og dette ble en enda bedre opplevelse for stortalentene våre.

15 minutter ut i kampen satte Emilie Strand Blindheim inn 1-0, og ble med det den første spilleren til å score for rekruttlaget. Knappe ti minutter senere utlignet Aksla med et vakkert frisparkmål, men derfra og ut handlet alt om jentene våre.

Amalie Røys ga oss ledelsen på nytt etter 37 minutter, før Mari Støylen Tilseth la på til 3-1 like før pause.

Etter hvilen var det enveiskjøring mot målet til Aksla. Mari økte til 4-1 etter 51 minutter, før hun ikke lenge etter sørget for 5-1 og fullførte hattricket sitt i samme slengen.

Men Mari var ikke ferdig med å score mål i denne kampen. Hun måtte imidlertid tåle at Serah Senior-Håvik satte inn 6-1 før hun kunne tegne seg på scoringslista for fjerde gang, da hun la på til 7-1.

Synne Flåskjer økte til 8-1 minuttet senere, mens Amalie Røys puttet sitt andre mål i kampen like etter der igjen.

I løpet av de siste ti minuttene scoret Serah to mål og Amalie ett til, som sørget for at de også ble hattrick-heltinner i denne kampen, og at sluttresultatet ble småpene 12-1 i favør rekruttlaget vårt.

• Det løsnet virkelig foran mål for oss i den kampen. Hovedforskjellen fra Blindheim-kampen var at vi fikk et par mål, jentene senket skuldrene og derav økt selvtillit. Til slutt endte det med en veldig fin kamp der mange fikk vist seg fram. Og så var det selvfølgelig kjekt å få den første seieren. Det var kjekt å se at jentene koste seg, slapp ned skuldrene, spilte fantastisk angrepsfotball og scoret mange fine mål, og gleden de viste når de scoret og feiret målene, smiler Sverre Økland.
Mari Støylen Tilseth scoret fire mål i kalasseieren mot Aksla.

Ny storseier

Kalasseieren mot Aksla ble etterfulgt av nok en solid seier av rekruttlaget vårt. Neste kamp i kvalifiseringen til J19-NM var mot Herd i Sparebanken Møre Arena søndag 4. februar.

Mari Støylen Tilseth ga oss en kjempestart på kampen ved å sette inn 1-0 etter 11 minutter. Herd utlignet bare tre minutter senere, men etter 23 minutter fikk vi straffe, som Mari enkelt ekspederte i nettet.

Like før pause lå ballen i Herd-målet for tredje gang i kampen da Emilie Strand Blindheim avsluttet et flott angrep fra kort hold, og sørget for 3-1-ledelse til pause.

Målene fortsatte å komme etter hvilen også. Mia Maxima Teunissen plasserte inn sin første scoring for rekruttlaget etter 58 minutter, og la på til 4-1.

Deretter fulgte en roligere periode i kampen, men i løpet av kampens siste 10 minutter fikk både Emilie og Mia nettsus igjen, som sørget for at rekruttlaget tok en fin 6-1-seier over Herd.

• Vi fortsatte i samme spor fra Aksla-kampen mot Herd. Det er litt vanskeligere å spille fotball i hallen, men vi sprudlet offensivt og var gode defensivt. Det mest imponerende var hvordan jentene klarte å holde i fokus i alle faser av spillet i 90 minutter, selv om vi ledet med mange mål og kampen var avgjort. Alle var skarpe og gjorde det de skulle, så jeg har blitt veldig imponert over tilstedeværelsen som er i spillergruppa, forteller Økland.
Rekruttene fulgte opp den historiske seieren mot Aksla med en ny storseier mot Herd.